Green PAC COCI Emmen

Green PAC, een initiatief van de hogescholen Stenden Emmen en Windesheim Zwolle, heeft voor Emmen het felbegeerde kwaliteitslabel Centre of Chemical Innovation (COCI) van het Ministerie OC&W gekregen. Parallel heeft Green PAC voor Zwolle de erkenning van het iLAB (innovatie lab) verkregen.
Voor Emmen werkt Green PAC samen met het Drenthe College, als uitvalsbasis en productielocatie is gekozen voor het Emmtec Industry & Businesspark. Opgedane kennis en innovaties worden openlijk met elkaar gedeeld; een belangrijke eis voor het verkrijgen van de COCI- en iLab-status. Op het Emmtec Industry & Businesspark zijn bedrijven als o.a. DSM, Teijn, Bonar, Morssinkhof, Cumapol en Inverko gevestigd. Green PAC COCI Emmen heeft competenties op het gebied van (bio) polymeren, vezels en composieten.

Green PAC COCI en iLab
Green staat voor de ‘groene’ component in de ontwikkeling van de biobased chemie. PAC staat voor Polymeric Application Centre en heeft betrekking op de specialisatie vezelchemie.      
    • Green PAC COCI Emmen heeft als doel om (door-)startende ondernemers te faciliteren bij het opschalen van hun producten en ideeën.
    • Door de combinatie van toegepast onderzoek en praktijk ervaring op één locatie levert Green PAC COCI Emmen een aanzienlijke bijdrage aan de ontwikkeling van intelligente (groene) materialen.
    • Green PAC COCI Emmen helpt u bij het omzetten van uw innovatieve ideeën in vermarktbare producten.
    • Green PAC COCI Emmen en partners stellen u waardevolle knowhow en de passende voorzieningen, bijvoorbeeld een laboratorium, ter beschikking.
    • Profiteer van het sneller verkrijgen van subsidies door de COCI-status van Green PAC COCI Emmen