De samenwerking tussen IKEA en Morssinkhof Rymoplast is uitgebouwd!

De IKEA Group heeft haar voornemen om de circulaire economie te ondersteunen verder vorm gegeven door te investeren in plastic recycling via een deelneming van 15% in Morssinkhof Rymoplast.

De investering van IKEA is gedaan vanuit de wens om op lange termijn de beschikking te hebben over duurzaam inzetbare materialen. Dit doet IKEA door structureel te investeren in bossen, recyclingsbedrijven, duurzame energie (wind) en het gebruik van natuurvriendelijke materialen. De deelneming in Morssinkhof Rymoplast is voor IKEA de eerste investering in kunststofrecycling.

Ikea wil graag verder met het familiebedrijf Morssinkhof Rymoplast omdat het met meer dan 50 jaar ervaring een Europese marktleider is in de plastic recyclingsindustrie. Door het verkregen minderheidsbelang van IKEA, krijgt Morssinkhof Rymoplast een extra mogelijkheid om door te groeien en nieuwe activiteiten te ontwikkelen om hoogwaardige grondstoffen vanuit plastic afval te produceren. Morssinkhof Rymoplast heeft in de laatste jaren een stabiele groei van haar productie laten zien. In 2016 is meer dan 200.000 ton gerecycled. Door de investering van Ikea kan de groei worden versneld en kan er niet alleen gewerkt worden aan nieuwe grondstoffen voor plastic verwerkende bedrijven, maar ook aan grondstoffen die ingezet kunnen worden in IKEA producten. De ontwikkeling van de recyclingsindustrie speelt een sleutelrol in het tot stand brengen van de gewenste circulaire economie waarin afval niet meer bestaat.

Wij zijn trots op een mede aandeelhouder als Ikea. De investering van Ikea geeft zekerheid en vertrouwen voor medewerkers, klanten en leveranciers. Bovendien is Ikea zelf een steeds grotere klant van onze bedrijven, door deze investering zal deze groei worden versneld. De huidige organisatie en bedrijfsleiding blijft door de versterkte samenwerking tussen Morssinkhof en IKEA ongewijzigd. De familie Morssinkhof blijft aan het roer staan van de Morssinkhof Rymoplast groep en blijft de groei van het familiebedrijf verder stimuleren.

Stefan Morssinkhof
2 februari 2017